Colors of Trade

Inspiratie
” De meeste mensen ontgaat de logistieke containerstroom volledig, terwijl iedereen wel van alles over de hele wereld bestelt.
Als Amsterdamse kunstenaar ging ik enkele jaren geleden naar de Rotterdamse haven om het havenlandschap te bekijken. Ik werd onmiddellijk gegrepen door de eigenaardige kleurencombinaties van de kolossale stapelingen van containers. Wat ik zag waren verschillende steden (of wijken daarvan) van spullen … klaar om getransporteerd te worden naar de steden van mensen.
Deze ongeziene en onbeminde steden wil ik laten zien.”
 
Havenbeelden

De serie schilderijen Colors of trade laat de kleuren van containerhavens zien. In een containerhaven zie je de meest onvoorstelbare kleurencombinaties omdat de containers niet op kleur worden geselecteerd of op kleur bij elkaar worden gebracht, maar op lading of inhoud. Het handelsverkeer bepaalt de kleurcombinaties.
De harde kleurvlakken blijven niet plat maar krijgen door perspectief en schaduw spannende tussenruimten. De tegelijkertijd aanwezige verstilde ruimtewerking geven de schilderijen een vervreemdende werkelijkheid.